-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12015 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

خواهرم نمازش را خيلي تند ميخواند، به طوري كه طمأنينه ندارد و اذكار ركوع و سجود در حال حركت ميگويد. هرچه با او صحبت ميكنيم، توصيه مينماييم و امر به معروف ميكنيم، بي اثر است، با چه روشي او را راهنمايي كنيم تا قبول نمايد؟

اولاً: خداوند را سپاسگزار باشيد كه خواهر شما نماز ميخواند و از كساني نيست كه هنگامي به نماز خواندن دعوت ميشوند. آن را به مسخره ميگيرند. وَإِذَا نَادَيْتُمْ إِلَي الصَّلَوَةِ اتَّخَذُوهَا هُزُوًا وَلَعِبًا ذَ َلِكَ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لآيَعْقِلُون;(مائده،58) و هنگامي كه ]به وسيلة اذان[ به نماز ميخوانيد، آن را به مسخره و بازي ميگيرند، زيرا آنان مردمياند كه نميانديشند.

ثانياً. ما موظف به تكليف هستيم نه نتيجه; يعني ما وظيفه داريم ارشاد و هدايت و امر به معروف كنيم، ولي وظيفه نداريم كاري كنيم كه حتماً ديگران به سخنان هدايتگر ما عمل كنند. اگر اينگونه باشد. پس پيامبران هم به وظيفهشان عمل نكردهاند. چون بسياري از كساني را كه پيامبران ارشاد و هدايت كردند، سخنان هدايتگر پيامبران را عمل نكردند. ميگويند حضرت نوحغ در مدت نهصد و پنجاه سال نبوتش، تنها هفتاد نفر به او ايمان آورند.

ثانياً، يكي از شرايط امر به معروف، تأثير آن است. اگر بدانيم كه امر به معروف تأثير نميگذارد، تكليف از ما ساقط است.

رابعاً هميشه توصيه و گفتن پي در پي، اثر مطلوب ندارد، بلكه ممكن است موجب لجاجت شود، بلكه بايد به صورت متناوب و با فاصله، تذكر داد. دوستانه تذكر داد. احكام و شرايط نماز را بيان كرد. كاري كرد كه عشق و محبت خدا در او افزون شود و تا از نماز لذت ببرد، در اين صورت، با طمأنينه نماز خواهد خواند.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.